Skip to main content

Op deze pagina zullen wij veel voorkomende handelingen bij het gebruik van Microsoft 365 zo duidelijk mogelijk toelichten. Omdat Microsoft vrijwel dagelijks veranderingen doorvoert in haar producten, kan het zijn dat de schermen die je in werkelijkheid ziet afwijken van de onderstaande voorbeelden.

Microsoft 365 | Werken in de online omgeving

Alle Microsoft 365 Business producten bieden de mogelijkheid om volledig online te werken. Het grote voordeel hiervan is dat het niet noodzakelijk is om software op de computer te installeren.

Ga naar het onderstaande webadres:

https://portal.office.com


Vul je huidige zakelijke Microsoft inlognaam (=mailadres) in druk op Volgende.

 


LET OP: Als het ingevulde mailadres ook gekoppeld is aan een persoonlijke Microsoft account, dan volgt nu het bovenstaande scherm. Kies hier voor de bovenste optie Werk- of schoolaccount.

 


Vul het wachtwoord van je zakelijke Microsoft account in en druk op Aanmelden.

Als je account voorzien is van 2-factor authenticatie, dan zal er nu een scherm volgen om je inlogpoging te bevestigen met de Microsoft Authenticator app op je mobiel. Meer informatie hierover vind je hier: Koppelen met Microsoft Authenticator.

 


In het volgende venster kun je kiezen of je aangemeld wil blijven of niet. Wij adviseren om Nee te kiezen als je niet op je eigen computer aan het werk bent. Als je wel op je eigen computer werkt, dan kun je het beste het vinkje zetten bij Dit niet opnieuw vragen en dan kiezen voor Ja.

 

Je ziet nu het “Home scherm”  van je eigen Microsoft 365 omgeving. De belangrijkste plekken zijn:

  1. De “negen puntjes knop”, als je op deze knop drukt, dan kun je alle voor jou beschikbare Apps zien.
  2. De snelkoppelingen naar de meest gebruikte Apps. Als je met rechts op een App klikt, dan kun je ook kiezen voor Openen in een nieuw tabblad, dan blijft je huidige tabblad op het Home scherm.
  3. Het “tandwieltje”, druk hierop om naar de meeste gebruikte instellingen te gaan.
  4. De “initialen knop”, via deze knop kom je bij je account instellingen en kun je je afmelden.